Företaget

Ellextre Entreprenad AB grundades 1998 i Östersund. Tanken var att starta ett regionalt bolag som arbetade tvärs över landet och in i Tröndelag. År 2000 startades verksamheten i Sundsvall med tjänstemän och hantverkare från dåvarande industrigruppen inom HN Bygg AB/PEAB. 2003 beslutade man sig för att  i huvudsak koncentrera verksamheten till Södra Norrland med tyngdpunkt på Sundvalls regionen. Ni som funderar över namnet får här förklaringen; verksamhetsområdet som är Södra Norrland ligger på 63.e breddgraden, 63 uttryckt i romerska siffror blir LXIII och i text Ell ex tre, kreativt eller hur. Peter Nehrer är VD i företaget.
  • klart gubbar
  • klart ute
I dagsläget har Ellextre ca 60 anställda och omsätter ca 150 miljoner kronor. Företagets vision är att bli ett välkänt och självklart alternativ för alla beställare inom hus, -industri och anläggningsbyggnad. De ledstjärnor/värdegrunder vi arbetar efter för att uppnå denna vision är bland annat våra tre K: Kreativitet, Kompetens och Kvalitet. Med ett högmotiverat och professionellt team av välutbildade medarbetare på olika positioner som ”brinner” för sin uppgift och våra ledstjärnor ser företagets framtid i dagsläget mycket ljus ut.

Peter Nehrer är VD för företaget. Joakim Förnäs är ansvarig för affärsområde hus. Vi arbetar här med hela spektret på hussidan. Allt från det lilla badrummet till det stora kontorsrenoveringsobjektet och nybyggnad. Vi är specialister på hyresgästanpassningar i pågående verksamhet.
Industri -och anläggningsbyggnad: Mårten Ångman är ansvarig för dessa två områden. Vi bygger projekt för den tunga industrin såsom pappersbruk, massafabriker och sågverk. Vi är kända för att klara montagetider, arbeta under pågående drift och att kunna arbeta under hård tidspress.  Anläggningar är form, armering, betong och markarbeten. Vi arbetar här med tunga konstruktioner i olika nischer exempelvis kraftverksrenoveringar och industriprojekt.
 
Vid förfrågan om offerter, kontakta i första hand VD Peter Nehrer eller Arbetschef Joakim Förnäs (hus), Vice VD Grels Persson eller arbetschef Mårten Ångman (industri och anläggning)